20:00

IFK Luleå 2

Referat: Ohtana/Aapua FF - IFK Luleå 2

Hemma på Skolvallen vinner OAFF mot IFK Luleå 2 med 1-0 (0-0)
Första kvarten är spelmässigt jämn där Hugo Fagervalls skott tätt utanför i den 5:e minuten är den bästa målchansen. Ju längre halvleken går ju mer dominerar IFK Luleå spelet och i den 22:a minuten är man nära att spräcka nollan då en fri IFK:are med en hög boll lobbar över Felle som dock hinner vända hem och boxar bollen över ribban. IFK fortsätter med sitt fina passningsspel men har svårt att vaska fram dom riktigt farliga mållägena, den bästa är en nick av William Karlsson från bra läge, men över ribban. I den 42:a minuten får OAFF en straff efter knuff inne i straffområdet. Fram stiger Kotten Ylipää och sätter bollen.... över ribban. Vi går till pausdrickat med 0-0 där IFK Luleå dominerat spelmässigt medan OA haft den bästa målchansen.

Andra halvlek startar med att Danne Mäki avlossar ett skott som smiter tätt utanför. Danne har sedan ytterligare ett fint läge där han försöker skruva in bollen men den går klart utanför. I den 64:e minuten kommer OA i ett fint anfall där Danne Mäki hittar en löpande Liam Alldén som lobbar bollen över målvakten och förbi flera spelare innan bollen sakta rullar intill målisens högra stolpe till hemmaledning 1-0. Efter målet blir inriktningen att försvara ledningen och satsa på kontringar. IFK äger nu mycket boll men OAFF:s försvar är denna kväll vattentätt och Felle plockar ner alla höga bollar. Trots spelmässigt IFK övertag är det OA som skapar dom flesta lägena men inga fler mål tillverkas utan matchen slutar 1-0.

Sett över hela matchen är IFK Luleå spelmässigt riktigt bra i första halvlek, i andra är det jämnare. Chansmässigt är det ändå OA som har dom flesta målchanserna och sett till det är 1-0 ett rättvist resultat. I ett utmärkt försvar går plussen till Felle i målet, till Liam Alldén på högerbacken samt Kotten Ylipää som mittback. På mittfältet jobbade alla stenhårt och idag plussar vi för Daniel Mäki. Offensivt var det bra och jämna insatser och plusset ikväll går till Hugo Fagervall. I IFK Luleå var Jonatan Vikström duktig i försvaret och på mittfältet var Sebastian Vigerbäck planens bäste spelare.
Utmärkt domarinsats av Nikolaj Vikström.
Hörnor: 2-6, Gula kort: 4-3, Röda kort 0-1
Startelvan: Felle - Liam, Palo, Kotten, Nils - John, Mäki, Hector, Hugo - Adam, Johan S
Avb: Micke K, Elias P, Abdul, Sakrin Thewin, Elias Y, Bosse